Кошик
187 відгуків
promo_banner
+380 (67) 520-14-01
+380 (50) 678-64-80
+380 (67) 220-29-19

Агретті: нова нішева культура, яка швидко набуває популярності

Агретті: нова нішева культура, яка швидко набуває популярності

Агретті – доволі незвичайна овочева культура, про яку мало хто знає в Україні. Донедавна вона була майже невідома і в інших країнах світу. Проте в Італії вже сотні років її просто обожнюють.

Зараз агретті почала стрімко набирати популярності – її включають до раціону ресторани світу, та й насіння стало купити непросто – всі хочуть її вирощувати.Агретті – смачний і дуже корисний продукт, який багато хто відносить до суперфуду. Італійці намагаються включати агретті до раціону у весняний сезон, коли вона доступна. Іноді її порівнюють зі шпинатом, хоча на смак вони дещо відрізняються.

Агретті, зазвичай відварюють, альо іноді запікають або смажать. З. Її додають до супів, соусів, у салати, пасту та інші страви.

Дана культура не вимоглива до кислотності ґрунту, але краще зростанні у вологому і багатому органікою ґрунті, і не любити занадто інтенсивного сонячного світла, хача і повністю в тіні вона рости не буде.

Насіння агретті має низьку схожість, на рівні 30-40 або навіть нижче. І чим довше зберігається насіння, тим нижча у нього схожість. Дворічне насіння, швидше за все, не зійде зовсім. Проростає воно через 7-10 днів. Приблизно через 50 днів можна починати збирати врожай, коли пагони досягають 40-60 см заввишки.

Однак, зрізати агретті можна і раніше – при висоті 20 см, після чого рослина знову відростає. Останній урожай зазвичай прибирають із корінням.

Інші новини

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner