Кошик
166 відгуків
promo_banner
+380 (67) 520-14-01
+380 (50) 678-64-80
+380 (66) 870-36-12

Насіння бобових

В інтернет-магазине «ТДА» у Вас є унікальна можливість ознайомитись та купити посівний матеріал гороху таких сортів, як Стабіл і Кенцо австрійської компанії SAATBAU (ЗААТБАУ). Сорти відносяться до середньостиглої групи, жовтий колір зерна з високим вмістом білка (25-27%).

Яка цінність зернобобових культур?

Найголовніша цінність зернових бобових – високу кількість протеїну в зерні, кількість залежить від бобової культури. Такий високий вміст білка прирівнює бобові по калорійності до м'ясних продуктів харчування. Порівняно з зерновими колосовими амінокислоти зернобобових засвоюються краще і містять у 1,5-3 рази більше таких основних незамінних амінокислот, як аргінін, валін, лізин, триптофан та інші.

Склад зерна зернобобових:

  •         Білок – 25-30%;
  •        Вуглеводи – 50%;
  •        Жири – 26%;
  •       Зольні речовини – 7%;
  •        Вітаміни – А, В1, В2 та інші.

Основні зернобобові культури:

1.      горох;

2.      сочевиця;

3.      соя;

4.      нут;

5.      квасоля;

6.      чина та ін

Використання бобових

Зерно бобових культур має широке застосування. Його використовують у харчовій промисловості. Виготовляють крупи, борошно, кондитерські вироби, консерви, масло і багато іншого. Також, маючи високий вміст перетравного протеїну (1 к. од. містить в зерні 174-276 г білка, в зеленій масі – 160-205 р), застосовують як корм у тваринництві у вигляді розмеленого або цілого зерна, сіна, сінажу, зеленої маси, шроти, макухи. Для технічної промисловості виготовляють клей, пластмасу, лаки.

 

Агрохімічна цінність зернових бобових культур

На коренях зернових бобових розміщені бульбочкові бактерії, у яких є унікальна можливість зв'язувати вільний азот повітря, що сприяє збагаченню ґрунту азотом. Така здатність робить бобові культури незамінними попередником у сівозміні для багатьох культур. Крім цього бобові покращують структуру грунту і його хімічні властивості, підвищують кількість фосфору, калію, кальцію в ньому. Завдяки таким властивостям бобових, є можливість зменшити кількість застосовуваних мінеральних добрив. Також зерабобові використовуються в якості зелених добрив (сидерати).

Таким образом, бобовые ценны для пищевой промышленности, ведения животноводства и земледелия.

Фільтри
Ціна
Виробник
Клас насіння
Рік врожаю
Группа спелости
Культура
Висота рослин
Контакти
Інтернет-магазин "ТДА" агрохімія, насіння, добрива
Ольга
провулок Азовський 1/94, Кропивницький, Україна
+380 (67) 520-14-01Анна
+380 (50) 678-64-80Євгенія
+380 (66) 870-36-12Ольга
+380 (67) 220-29-19офіс
Мапа

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner